Wie ben ik

Aan mijn ervaringen als prestatief sporter heb ik heel wat nu ik, als personal trainer en trainer-coach anderen help richting hun goals. Het beste uit jezelf halen op de momenten dat het moet, dat is een vak op zich. Daar ben je als atleet constant mee bezig. Nu als coach, probeer ik mijn sporters ook optimaal voor te bereiden op hun doel(en).

Zelf begon ik op mijn zestiende echt serieus met hardlopen, nadat ik er nog bij voetbalde en het lopen steeds beter bleek te gaan. Ik maakte toen de keus voor het hardlopen, waarna ik de aansluiting vond bij de nationale junioren top.

Door aan wedstrijden mee te doen op de weg, baan en in het veld, was ik op verschillende terreinen actief. Zelfs op de fiets, want naast ik bij de bondcoach op Papendal trainde maakte ik ook nog een periode deel uit van de Nederlandse duathlon selectie. Echter trok het trainersvak mij steeds meer en met die gedachte heb ik daarop mijn studies en toekomstplannen afgestemd.

Via de VMBO kaderopleiding Sport, Dienstverlening & Veiligheid en vervolgens het CIOS Arnhem, ben ik naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gegaan. Daar heb ik begin 2015 de HBO bacheleropleiding Sport, Gezondheid & Management in het expertiseteam ’talent’ afgerond. In de praktijk komt het erop neer dat ik op diverse gebieden actief ben geweest en ervaring heb opgedaan als sporter maar ook als trainer. Met de juiste diploma’s op zak wil ik jou graag helpen jouw sportieve dromen waar te maken!

De ervaringen als trainer-coach na mijn topsport tijdperk, groeien natuurlijk door. Dat resulteert zich in de opdrachten die ik nu uitvoer. Inmiddels ben ik meerdere jaren als workshopleider/opleider voor de Atletiekunie actief. Bijvoorbeeld tijdens de StarttoRun Kick-Off en de jaarlijkse Looptrainersdag, waar ik honderden looptrainers inspireer. Daarnaast met mijn werkervaring voor voetbalclubs Vitesse, FC Twente en nu De Graafschap waar ik als fysiektrainer/looptrainer werkzaam ben, heb mij steeds verder ontwikkeld als beweegspecialist voor spelsporters. 

Of je nu begint met sporten of prestatief bent, ik ben er voor jou! Ik bied dan ook een flink aantal mogelijkheden aan. Zo verzorg ik onder meer personal (loop)training, groepstrainingen en clinics. Verder ben ik thuis in periodisering en kan ik zorg dragen voor bijbehorende trainingsschema’s. Kortom met JEROENREINTJESSPORTS ben jij een stap dichter bij jouw sportieve doel. 

Kijk voor de mogelijkheden daarom op de pagina ‘Wat doe ik‘. 

Gaan we de volgende uitdaging samen aan?!