Portfolio

Portfolio als coach

Als trainer-coach verzorg ik personal trainingen en bied ik ook andere vormen van sportbegeleiding aan. Ook ben ik beschikbaar als coach voor groepen net zo als opleider van coaches. Ik werk met topsporters maar ook met recreanten, belangrijk voor mij is progressie halen. Zo ben ik oprichter van OldStars Running in Nederland, omarmt door het Nationaal Ouderenfonds en is de voetbal- en atletiekwereld bekend terrein. In het verleden ben ik vestigingsmanager en teamleider geweest in sportscholen, daarnaast ben ik kwartiermaker van Open Club De Nevelhorst in Didam en gaf ik onder andere aan onderstaande organisaties en groepen training. In dit portfolio geef ik daar een beeld van. 

Loondienst: Momenteel werk ik als beweegcoach bij betaald voetbalclub De Graafschap uit Doetinchem. Deze rol valt binnen de maatschappelijke stichting De Graafschap Verbindt. In seizoen 2021-2022 werkte ik bij de Superboeren als performance coach bij het eerste elftal en was ik verantwoordelijk betreft de pijler ‘fysiek’ bij de blauw-witten.

Bij betaald voetbalclub FC Twente ben ik werkzaam geweest in de jeugdacademie en bij het beloftenteam. Ik werkte daar aan de door mij opgestelde fysieke leerlijn voor de voetbalacademie. Daarnaast was ik onderzoeker en testcoördinator voor het Regiotraject 010. Tevens gaf ik loop-coördinatietrainingen aan de academieteams E tot en met A junioren en het bolftenteam.

Coach Vitesse AGOVV

Vitesse - Jeugd academie

In seizoen 2011/2012 was ik bij de jeugdacademie van Vitesse loop-coördinatietrainer van de C-jeugd en trainde ik wanneer nodig ook de D-jeugd. Punten waaraan gewerkt werden waren onder meer het voetenwerk, sprongkracht, snelheid en beter bewegen.

Coach keepers

Gelderse Keepers School

In het voetbalseizoen 2012 ben ik een jaar werkzaam geweest als loop-coördinatietrainer bij de Gelderse Keepers School van Edwin Susebeek. Edwin was werkzaam bij PSV en nu De Graafschap als keeperstrainer en heeft hiernaast de Gelderse Keepers School op sportcomplex “De Veldhoek”. Talentvolle keepers worden er opgeleid en ik werkte aan hun fysiek en loop-coördinatie.

Als loop-coördinatietrainer was ik sinds augustus 2011 betrokken bij de selectie V.v. Sprinkhanen te Nieuw-Dijk. Zij hebben als hoofddoelstelling om minimaal in de 4e klasse van de KNVB voetballen. Buiten de loop-coördinatietrainingen voor de selectie zorg ik binnen deze vereniging dat de fysieke ontwikkeling van de jeugd in orde is. Per leeftijdsfase wordt er nu gewerkt met door mij opgestelde protocollen en technisch beleid. Dit word ingezet om zo de juiste facetten op de juiste momenten te ontwikkelen. Verder ben ik met ingang van seizoen 2015-2016 actief middels een zestal inspiratiesessies verzorgen voor het technisch kader. Februari 2016 ben ik vanwege verhuizing gestopt met het trainen van de selectie. Inmiddels help ik de vereniging met het technisch beleid.

Voor de nationale sportbond Atletiekunie verzorg ik bijscholingsactiviteiten voor andere trainers, zoals de lezing en workshops tijdens de nationale looptrainersdag. Verder bied ik atletiekverenigingen workshops aan om hun technisch kader bij te scholen. Daarbij gaat het ook om inspiratiesessies betreft creativiteit, slim trainen en fun.

Coach Start to run

Start to Run

Sinds 2014 verzorg ik vanuit DE LOPER een Start to Run traject van de Atletiekunie met als doel mensen van 0 naar minimaal 3 kilometer te kunnen hardlopen te helpen. De doorstroom naar het reguliere programma van DE LOPER vindt plaats in een overgangsgroep. Eén a twee keer per jaar verzorg ik dit traject.

Ex Bondscoach Honore Hoedt zoekt en begeleidt op een duurzame manier Gelders looptalent. Om deze talenten te helpen ontwikkelen tot absolute toplopers, worden zij wekelijks op juiste wijze getraind. Ik gaf de talentengroep deze wekelijkse training op de atletiekbaan van nationaal sportcentrum Papendal. Een trainingsgroep met toplopers met in het verleden ook Sifan Hassan in een mix met jong talent. Later ben ik sportmanager van Loopland Gelderland geweest behandelde ik mails, verzorg ik hardloop APK’s en talentenjachten. Met mijn kennis vanuit het CIOS en achtergrond in expertiseteam “talent” van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zal ik naast eigen ervaring de talenten en deelnemers aan hardloop APK’s begeleiden. Loopland Gelderland is dus zowel breedte- als topsportgericht!

Bij triathlonvereniging Triathliem uit Didam ben ik van 2008 tot en met seizoen 2014 mede verantwoordelijk voor de looptrainingen en de jaarplanning van dit onderdeel. Als loop-conditietrainer hanteer ik een algemeen plan dat op twee niveaus wordt aangeboden (senioren en junioren). De aanwijzingen zijn natuurlijk persoonlijk gericht. Inmiddels geef ik advies over het technisch beleid van deze actieve vereniging.

Bij deze organisatie heb ik vier jaar looptrainingen gegeven in ‘s-Heerenberg en Oud-Zevenaar. De locatie ‘s-Heerenberg heb ik mede opgebouwd tot een succes vol lopers uit de regio. Daarbij gaf ik advies en hielp ik leden een betere looptechniek aan te leren.

Coach RTA

RTA aspiranten

Een aantal keren per jaar trainde ik de jonge regiotalenten van Running Team Achterhoek (Liemers, Montferland en Oude IJsselstreek) in het hardlopen. Daarbij gaf ik gerichte trainingen, waardoor zij zich op juiste wijze zich gaan ontwikkelen als loper of loopster.

Bij Active Sport & Healthcenter gaf ik als fitnessinstructeur buikspiertrainingen. Tijdens mijn werkzaamheden als instructeur gebruikte ik mijn kennis vanuit mijn CIOS Stream Fitness & Health Coördinator en mijn eigen achtergrond als sporter. 

Coach Out-Fit

Out-Fit en Training & Travel

Outdoor instructor is mijn taak bij teamactiviteiten in Nederland die groepen of bedrijven reserveren bij Out-Fit. Met mijn achtergrond als Lifetime instructor op het CIOS te Arnhem werk ik een aantal keer per jaar voor sportorganisatiebureau Out-Fit te Didam.

Blogschrijver Gouden Kansen

Naast het geven van trainingen schrijf ik voor Gouden Kansen af en toe een blog over praktijkervaringen in mijn expertisegebied. Gouden Kansen is de website van expertiseteam “talent” van de HAN. Hier leest u interessante blogs van diverse bloggers omtrent talent en presteren in de (top)sport.

In 2015 bracht ik als looptrainer van de hardlopers de lopers aan de Challenge de Mont Ventoux op. In aanloop gaf ik een reeks trainingen gericht op het klimwerk. Met succes werd de Ventoux op gerent. Ook in 2016 zal ik trainer van de hardlopers zijn. De Col de la Madeleine is dan de uitdaging van de Tristan Hoffman Challenge 2016. Deze bergpas in de Franse Alpen is al 25 keer het strijdtoneel van de Tour de France geweest. 

Sinds de zomer in 2015 ben ik looptrainer bij Ski Club Oost Gelderland. Een gezellige loopgroep die jaarlijks op skitrip gaan en fit en vitaal blijven door wekelijks diverse trainingen, waaronder “trail running”. Een paar keer per maand verzorg ik voor deze groep looptraining waar looptechniek hoog in het vaandel staat.

Sinds seizoen 2016-2017 ben ik als voetbaltrainer werkzaam geweest voor Sportclub Varsseveld. Ik trainde twee seizoenen de O15-1 met een kampioensschap als afsluiter. Daarna ging ik bij deze warme club, per seizoen 2018-2019) verder als fysiek-/hersteltrainer van de senioren prestatie-elftallen verder.

Verder…
Ik verzorgde tevens  diverse andere beweegactivteiten zoals de ouderengym voor Welcom een instantie in de gemeente Montferland, de Run Fit reeksen bij Peak Fit in Silvolde, maar ook de trainingen bij de Jeugdopleiding van De Graafschap en OldStars Running lessen met de pilot in Nederland binnen Open Club De Nevelhorst in Didam. Via de sociale media zijn alle activiteiten te volgen.