Testen

Wil jij weten hoe je er fysiek gezien voorstaat of als team de conditionele toestand volgen? Zeker interessant voor selectieteams maar ook voor de indivivuele sporter, want meten is weten! Als voormalig fysiektrainer bij FC Twente weet ik als geen ander welke testen op welke conditionele vraag antwoord geven. Het beeld van de fysieke toestand is een momentopname. Dat betekend dat het wenselijk is om periodiek te testen. Ook een trainer krijgt hiermee antwoorden zoals; voldoet de speler aan het conditionele niveau dat gewenst is? Anderzijds geeft het een risicoprognose weer, is er een grote kans dat een sporter geblesseerd raakt?

Zowel spelsportverenigingen in de regio als clubs verder weg van de Achterhoek, door het doorlopen van de testbatterij bij JEROENREINTJESSPORTS zul je je data op nette wijze ontvangen en geanalyseerd zien worden. Zowel  afhankelijk van de wens worden een aantal testen afgenomen via een gestandaardiseerde wijze, de gegevens worden verwerkt en op een overzichtelijke wijze aan de trainer gepresenteerd. Daarin staan de resultaten, norm- of referentiewaarden en er wordt een advies gegeven voor het verbeteren van de gevonden tekortkomingen. Wanneer periodiek getest word, kan de vooruitgang eenvoudig gemeten worden. Ook kan dit naast landelijke gemiddelden gezet worden. Het voordeel is dat er inzicht in de fysieke fitheid is en welke een risicofactor er is voor het ontstaan van blessures.

Wil jij of jouw team gebruikmaken van de diensten van JEROENREINTJESSPORTS rondom fysieke testen? Neem dan contact op via het contactformulier en stel duidelijk wat de wens is.