Hardloopscreening

Heb jij vragen omtrent jouw loopstijl? Dan is deze hardloopscreening echt wat voor jou! Op verschillende niveau’s kun je je laten screenen op gebied van looptechniek voor meer gemak bij het hardlopen. Vragen als; Hoe zit het met jouw armvoerig, heuphoogte, voetlanding en schouders tijdens het hardlopen? worden beantwoord. Op welke manier er iets te verbeteren is, ontvang je in een format. Daarnaast kan je rekenen op trainingsadvies en verantwoordelijke begeleiding op maat!

Deze screenining wordt op locatie naar wens verzorgd. Voorkeur is een atletiekbaan of een accommodatie waarbij er een binnenruimte aanwezig is en een buitenruimte met verharde ondergrond. In een tijdsperiode van een uur zal ik met jouw bezig zijn. Afhankelijk van welk type screening kan er ter plekke gesproken worden over uitkomsten. 

Hardloopanalyse

Klik hier voor de drie mogelijkheden van deze hardloopscreening bij JEROENREINTJESSPORTS. De opties verschillen in gedetailleerdheid van elkaar. Afhankelijk van jouw behoefte vraag kun je uit een van de opties kiezen. 

Hardloopscreeningdag

De hardloopscreeningdag wordt in samenwerking met Maik Steenkamp Sportcoaching georganiseerd. De naam hierachter is www.HardloopScreening.NL. Er wordt een programma aangeboden met loopscholing, running core stability inclusief een uitgebreide persoonlijke beoordeling hiervan. Ieders loopstijl zal opgenomen worden door een stellage met daarin 8 HD camera’s die op verschillende posities input gaan geven. Interesse of heb je vragen? Neem hier contact op. 

Hardloopscreening i.s.m. FOIJ

Sneller, Sterker en blessurevrij hardlopen! Elk kwartaal gaat JEROENREINTJESSPORTS i.s.m. Mark te Brake (fysiotherapeut) van Fysio Oude IJsselstreek een hardloopscreening organiseren op diverse locaties in de Achterhoek! De screening bestaat uit een gezamenlijke training waarbij de nadruk ligt op individuele tips en adviezen over looptechniek, snelheid/pasfrequentie en specifieke oefeningen om blessures te voorkomen. Een soort APK omtrent jouw loopstijl en fysieke gereedheid. 

Tijdens de aankomende screening zal de nadruk liggen op een videoanalyse van jouw looptechniek. Ieders loopstijl wordt apart opgenomen en vervolgens gezamenlijk geanalyseerd. Op deze manier kunnen we iedereen verbeterpunten en tips meegeven inzake looptechniek voor de toekomst. Er zal hierbij accent liggen op het ervaren van verschillen, handige en toepasbare tips en adviezen voor de hardlooptoekomst. Deze screening is bedoeld voor elke hardloper die sneller, sterker en blessure vrij wil blijven hardlopen nu en in de toekomst. Het thema van de tweede screening in 2019, deze screening is dus het inzetten van een videoanalyse.

De screening wordt verzorgd door Jeroen Reintjes, professioneel looptrainer. Hij trainde de voetballers van FC Twente en topatleten op Papendal. Hij studeerde aan het CIOS Arnhem en aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en was als hardloper succesvol met aansprekende persoonlijke records. Tevens schoolt Jeroen diverse looptrainers in Nederland namens de Atletiekunie. De andere trainer is Mark te Brake. Mark is fysiotherapeut bij Fysio Oude IJsselstreek en werkt daarnaast nog bij Team Sunweb de wielerploeg van o.a. Tom Dumoulin. Verder is de Aaltenaar bezig met de Master manuele therapie en heeft als bijzonder aandachtsgebied de hardloopgerelateerde blessure. Hij is net als Jeroen zelf regionaal topatleet en heeft veel ervaring opgedaan binnen de atletiek sport qua krachttraining, looptechniek en loopblessures. Mark zal tijdens deze training zich voornamelijk richten op het in kaart brengen van de zwakke punten in de keten en hierbij specifieke oefeningen mee gegeven ter preventie van blessures. 

Doelen:
– Het verbeteren van de looptechniek aan de hand van een videoanalyse.
– Blessures voorkomen in de toekomst door specifieke tips naar voren gekomen uit de videoanalyse
– Running core stability. Algemeen programma laten ervaren, voor alle lopers een must.
– Loopsnelheid en pasfrequentie. Advies, tips en laten ervaren.
– Looptechniek, tips om zo efficiënt mogelijk te lopen. Met meer gemak hardlopen.

2e screening 2019: 
Wanneer: Zondag 29 september
Waar: AVA ’70 Aalten
Tijdstip: 10:00 tot 11:30 uur
Kosten: 25 euro per deelnemer
Doelgroep: Iedereen ouder dan 16 jaar
Aanmelden: mark@foij.nl

Check hier de aankondigingsvideo van de eerste screeningsdag.

Efficient Hardlopen en timing sportvoeding

Dit betreft een workshop hardlopen en sportvoeding op 21 september en 1 november 2017 in Terborg. De workshop verzorg ik samen met sportvoedingsdeskundige en topatlete Mariska Dute. De timing van voeding en het maken van sportdrank komen naast loopscholing en tips en trucs betreft hardlopen aan bod.