SPARQY

Voor spelsport verenigingen heeft JEROENREINTJESSPORTS het speciale programma SPARQY samengesteld. SPARQY staat voor Speed, Power, Aqility, Reaction, Quickness en Youth. Het zijn de fysieke pijlers kracht, snelheid, behendigheid en reactievermogen die essentieel zijn in de ontwikkeling van de jeugd.

SPARQY richt zich vooral op het fysieke (motorische) vlak en dus niet op het technische vlak.


Het programma bestaat uit:

  1. bijeenkomst
    (een theorie- en praktijkdeel leiden tot meer kennis binnen het technische kader van de vereniging)

  2. belangrijke informatie en oefeningen voor de jeugdafdeling via de trainer

  3. plan met informatie en werkwijze voor de vereniging

  4. online videofragmenten in verschillende niveaus

  5. document met uitleg oefenstof.


Als fysiektrainer in het (betaald) voetbal deel ik mijn kennis met voetbalverenigingen. Met een logische en verantwoorde structuur wordt de informatie en oefenstof overgebracht op de trainer en jeugdspelers.

Er wordt veel aandacht besteed aan het ‘leren’ bewegen van jeugdvoetbalspelers. Wat te doen en wat niet te doen in bepaalde leeftijdscategorieën? Wel of niet rekken in de warming-up? Hoe fysiek gepaste oefenstof aanbieden?

Veel door voetbaltrainers gemaakte ‘fouten’ worden onder de aandacht gebracht. Vaak wordt de warming-up niet aangepast aan de intensiteit van de training en is er te weinig loopscholing, terwijl dat de basis van goed bewegen is. Met SPARQY wordt ook gelet op romp-stabiliteitsvormen, het geboortemaand-effect en andere individuele verschillen binnen het team.

Is SPARQY misschien iets voor jullie vereniging? Neem dan vrijblijvend contact op voor informatie!