Train de trainer-bijeenkomst Montferland

‘s-Heerenberg – Voor alle voetbalverenigingen in de gemeente Montferland organiseert Jeroen Reintjes Sports i.s.m. voetbalvereniging MVR een train de trainer bijeenkomst op 8 september op sportpark “De Boshoek” in ‘s-Heerenberg. Het technisch kader, dus alle trainers en belangstellenden van Montferlandse clubs zijn welkom. Het thema van deze bijeenkomst is goed ‘leren’ bewegen voor jeugdspelers. Wat zijn de Do’s en Don’ts per leeftijdscategorie? Moet je wel of niet rekken in de warming-up? Op al dat soort vragen zal een antwoord worden gegeven door Jeroen Reintjes, voormalig fysiektrainer in het (betaald)voetbal. Deelnemers ontvangen hapklare informatie en oefenstof waarmee zij op simpele wijze hun jeugdspelers beter kunnen helpen ontwikkelen op motorisch vlak. 

Waarom deze train de trainer bijeenkomst? “Nou, er is al veel informatie binnen voetbalverenigingen op tactisch vlak en voetbalvaardigheid aanleren is ook geen probleem voor veel trainers”. Er zijn zelfs geweldige apps zoals de VTON-app, waar verenigingen mee werken. Hiermee zijn ook on-gediplomeerde trainers voorzien van gerichte oefenstof om het voetbalspel op hun spelers over te brengen. We hebben het hier over teamtaken als aanvallen, verdedigen en omschakelen. Echter is er veel ontwetendheid over de fysieke zijde in het voetbal. Bijvoorbeeld de vraag: hoe spelers in de jeugd de juiste oefenstof aan te bieden waardoor zij zich motorisch goed ontwikkelen. Ook het opbouwen van intensiteit in het seizoen is vaak een verbeterpuntje.  

Veel gemaakte ‘fouten’ door voetbaltrainers hebben te maken met het feit dat de intensiteit van een training wordt bepaald door het aantal aanwezige spelers. Vaak gaat het al mis met de intensiteit in de  voorbereiding. De warming-up wordt niet aangepast aan de intensiteit van de training en aan loopscholing wordt vaak geen aandacht geschonken, terwijl dit de basis van goed bewegen is. Er is veelal onvoldoende aandacht voor specifieke “voetbalconditie” en te weinig aandacht voor romp-stabiliteitsvormen. Er wordt te weinig rekening gehouden met het geboortemaand-effect en individuele verschillen binnen het team. Jonge spelers, of laat-rijpe spelers worden vaak overbelast en er wordt nog regelmatig statisch gerekt voor aanvang van een wedstrijd.

Jeroen Reintjes, werkte de afgelopen seizoenen fysiektrainer bij FC Twente, in de jeugd maar ook met de beloften. Hij zal deze bijeenkomst leiden met als doel meer kennis bij de verenigingen die de jeugd en het voetbal te goeden komen.

Wanneer: Vrijdag 8 september.
Tijdstip: 19:30 tot 21:00 uur.
Locatie: MVR. Montferlandsestraat 5, 7041 CJ in ‘s-Heerenberg.
Kosten: € 25,00 per persoon. Graag voldoen op NL89RABO0135981298 t.n.v. Jeroen Reintjes Sports, voorafgaand aan de bijeenkomst. Er wordt gewerkt met een lijst, bij betaling bent u verzekerd van deelname. Dit onder vermelding van uw naam. vb. “Train de trainer Jan de Jong”. 
Opgave/informatie:  jeroenreintjes@gmail.com, 06-44037030.

Heb je vragen dan kun je ook het contactformulier op deze website gebruiken.